Build error of adonis-blog-demo. Unexpected halt at 95%


#1

Hi there! When I try to build adonis-blog-demo with comand ‘npm run build:dev’ in Windows7 the command stop running with message:
95% emitting

The previous messages is:
10% building modules 0/1 modules 1 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 1/2 modules 1 active …g\blog\resources\assets\js\app
10% building modules 1/3 modules 2 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 2/3 modules 1 active …g\blog\resources\assets\js\app
10% building modules 2/4 modules 2 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 2/5 modules 3 active …modules\style-loader\lib\addStyles
10% building modules 3/5 modules 2 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 4/5 modules 1 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 4/6 modules 2 active …node_modules\style-loader\lib\urls
10% building modules 5/6 modules 1 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 5/7 modules 2 active …og\node_modules\jquery\dist\jquery
10% building modules 5/8 modules 3 active …_modules\popper.js\dist\esm\popper
10% building modules 6/8 modules 2 active …_modules\popper.js\dist\esm\popper
10% building modules 7/8 modules 1 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 7/9 modules 2 active …odules\bootstrap\dist\js\bootstrap
10% building modules 8/9 modules 1 active …blog\resources\assets\sass\app.s
10% building modules 8/10 modules 2 active …ode_modules\webpack\buildin\globa
11% building modules 9/10 modules 1 active …blog\resources\assets\sass\app.
11% building modules 10/11 modules 1 active …de_modules\css-loader\lib\css-ba
11% building modules 11/12 modules 1 active …blog\resources\assets\sass\app
and all next actions are frozen…

Then I try to run server with command ‘adonis serve --dev’ the server running seccessfully! But because of unexpected previuos error the ‘public’ directory in root is almost empty (only one dir ‘css’ created!) In browser console this errors is flashed

GET http://localhost:3333/js/app.js net::ERR_ABORTED
GET http://localhost:3333/img/adonis.png 404 (Not Found)

Why this building error happens?

The system configuration is
node version v8.9.3
npm version v3.10.9


#2

Hey @nerd! :wave:

Please, upgrade your version of npm.


#3

Hmm… came accross this thread now, as I’m having the same issue as OP has/had. Everything is updated but the task freezes at 95% and does absolutely nothing.


#4

Try adding this to webpack.mix.js

mix.setPublicPath('some_public_path')

#5

worked, thanks :slight_smile: